dimarts, 13 de març del 2012

PUNK CONTRA PUTIN: PUSSY RIOT




Continuem amb l'esquizofrenia dels últims dies al Sonora. Una de freda i una de calenta. Una de dolça i una d'amargant. Aquí teniu les PUSSY RIOT, la banda russa que el 8 de març van ser detingudes per la policia per la campanya ben peculiar que van emprendre contra la presidencia de Putin.
Nadezhda Tolokónnikova i María Aléjina, dues de les cinc components de les Pussy Riot van acabar a la comisaria. El motiu ha estat la profanació de la Catedral del Crist Salvador de Moscú, on després de pujar a l'altar  van fer un concert privat per a totes les beates i feligresos que aplegava el recinte sagrat entonant un cant gens ortodoxe: " Mare de Déu, fot fora en Putin". D'aquesta manera prepetien denunciar el recolzament del líders de l'esglesia ortodoxa al polític.
Malgrat que l'anècdota tingui un tò força còmic, ara les dues activistes de les Pussy Riot s'enfronten a una pena de 7 anys de presó. Una condemna que no fa cap gràcia. Per denunciar la seva situació han iniciat una vaga de fam. Mentrestant per la resta del món vaguen i circulen en plena llibertat militants neo-nazis, i personatges d'extrema dreta que estàn protegits per la democràcia més desprotegida de tots els temps. Aquest segle XXI.