dimarts, 13 de març del 2012

NOAH STEWART: HA NASCUT UNA ESTRELLA... DE L'ÒPERA



Atenció! Ultimíssima hora dins la música clàssica. Fa quatre dies va triomfar a l'Opera North amb un Pinkerton de Madame Butterfly històric. Aquesta setmana ha debutat a al Royal Opera House a la premiere de Miss Fortune de la Judith Weir. I a finals d'aquest mes de març sortirà al mercat el seu disc de debut editat per Decca.

Ell es diu NOAH STEWART. Te 33 anys, una presència elegantíssima, i més enllà de ser un exòtisme dins el món conservador de l'òpera, on encara un tenor negre, no deixa de ser una raresa dificil d'encaixar, al costat de les pàlides sopranos que triomfen arreu del món (fora de "Porgy & Bess, Othelo, i Show Boat) , l'artista de veu prodigiosa ja s'ha convertit en la nova promesa de la lírica nordamericana.

A primer cop d'oíde, a mí m'ha produit un efecte semblant a la sensació que vaig tenir quan vaig escoltar per primer cop Maria Bayo o la Cecilia Bartoli. Sens dubte la veu d'en NOAH STEWART te un futur de llarg recorregut, que esperem poder disfrutar com aquest vídeo que he penjat avui, amb tot un clàssic d'en Victor Youmans; aquest standard, WITHOUT A SONG, que es va estrenar l'any 1929 al musical  Great Day, i que amb els anys han cantat el top dels crooners  des de Perry Como a Sinatra, o des de Mario Lanza a l'inoblidable NOAH STEWART.