dimarts, 10 d’abril del 2012

EL PRIMER LP DE L.P.



L'acabem de de descobrir. M'he emocionat amb la seva veu aspre. Juga en la lliga de les Patti Smith, de les Janis Joplin, de les Gianna Nannini, i de les Shirley Manson (Garbage). És italo-americana. Va nèixer a Nova York, però s'acaba d'instal·lar a Los Angeles. 

En realitat es diu LAURA PERGOLIZZI, però ara mateix tothom en l'univers musical la coneix amb les incial L.P. Està professionalment en actiu des del 2006, i després d'haver signat una vintena de cançons (per altres artistes, des de Backstreetboys, a Christina Aguilera o Rihanna), s'ha decidit a fer el salt al buit i editar el seu primer LP. 

Es Lp de debut de L.P., i es diu WILD IS THE WIND, com la pel·lícula com la pel·lícula d'en George Cuckor, amb Anthony Quinn i Anna Magnani, com la cançó homonima de Dimitri Tiomkin que va inmortalitzar també Nina Simone. Un WILD IS THE WIND que malgrat les referències del passat neix amb la força de la novetat. De moment, cal no confondre-la amb la banda sonora de la nova pel·lícula homònima d'en Sean Penn, per a la que Pearl Jam ha fet una dotzena de cançons.

Ara, per ara, només us puc dir que WILD IS THE WIND ha estat produit pel Rob Cavallo (el de l'American Idiot de Green Day), que l'ukelele que tant li agrada a la cantant te molta presència en el disc, que hi ha un parell de covers de Radiohead ("Creep") i Beyoncé ("Hallo"), i que segur tindrà un espai dins la pròxima edició dels Premis Grammy, una oportunitat única, segurament, per descobrir al món el seu directe electritzant, com ja han confirmat molts dels seus encara pocs seguidors.

Li hauria encantat escriure cançons com "So Real" d'en Jef Buckley, o "Bohemian Rapsody" de Queen, i li encanta fer en directe covers d'altres cantants com ara el "Where Did You Sleep Last Night" de Nirvana, o el "It's Over" d'en Roy Orbison (del que hi ha video penjat a You Tube).

En qualsevol cas, encara no us puc dir quan sortirá al mercat WILD IS THE WIND, però el que si us anuncio és que no passará per alt. Si tot el disc és de la categoria del single, WILD IS THE WIND i la carrera de Laura Pergolizzi aka L.P. serà impressionant.