dissabte, 15 d’octubre de 2011

IN-EDIT; EL MILLOR FESTIVAL DE BARCELONA


Quan arriben aquestes dates, no hi ha respòs, pel soldat. Del 27 d'octubre al 6 de novembre, torna la el Festival IN-EDIT BEEFEATER de documentals musicals. Aquesta és la novena edició, i com cada any, els milers de seguidors del millor Festival de cinema de Barcelona, s'atiparàn de cafès, i passaràn fred fent cua al carrer (esperem que aquest any menys), per veure desfilar davant de les seves retines el bò i millor de la música dels darrers 100 anys.

Bowie, Queen, Hendrix, Harrison, Dylan, Cohen, The Who,- entre els clàssics-, ballant, menjant, creant, inspirant-se, composant, tocant, drogant-se o no, més o menys insoportables, més o menys humans, o més o menys admirables, compartiràn pantalla o sales amb Joe Strumer (en un recorregut encantador per l'Andalusia que adorava), les reines del rock lèsbic Le Tigre, Kings of Leon, The Libertines, el record a la desapareguda Mama Àfrica: Miriam Makeba, Toots & The Maytals, Benda Bilili, els jazzmen Michael Petrucciani, Dave Bruckeck, i Peter Brötzmann, o els gurus de la música contemporania com ara Steve Reich o Michael Nyman, grans virtuosos de la clàssics com Isaac Stern, a més d'ídols més populars a casa nostra com Raimundo Amador, o Jaime Urrutia, i els protagonistes de "Galicia Canibal", un repàs a la movida dels 80 més enllà de Os Ancares.

És un veritable carnaval! Ja ho he dit i no em cansaré de repetir-ho. Ningú no em paga per pensar-ho, ni cridar-ho. És el millor Festival de cinema de Barcelona. El més ben organitzat, el més dificil de mantenir, el que cada any supera la seva programació...

És una cita ineludible per aquests que vivim al Sonora, i que continuem pensant, - com deia Nietsche-, que "la vida sense música seria un error".Documental impressionant sobre la vida i miracles de l'artista i performer Genesis Breyer i Lady Jaye, centrat especialment en la vida i la relació d'aquesta peculiar parella: dos èssers reconstruint-se, a través d ela cirugia, per ser la mateixa persona.El mític concert de Leonard Cohen a l'illa de Wight, una manera excepcional d'entrar en el món de l'homenatjat Murray Lerner, i una cita imperdible pels nostalgics i seguidors del cantautor canadenc, de Jimmy Hendrix, o dels The Who.Després de llegir la darrera biografia del més adorable dels Fab Four, "De Beatle a jardinero" editat aquest 2010 i escrit per Javier Tarazona, res millor que completar l'univers espiritual i controvertit de George Harrison amb l'esperadíssim documental d'en Martin Scorsese: "Living in the Material World".Impressionant viatge als carrers de Kinshasa, a través del somni d'en Ricky per convertir la banda de discapacitats Benda Bilili en el millor grup del panorama actual del Congo.Introspecció dins l'inquietant món musical del compositor polonès Kryztof Komeda. Avui encara un desconegut a occident si no hagués fet la banda sonora de "La Semilla del Diablo" de Polanski.Només per a fans del més gran dels experimentadors musicals del segle XX i XXI.
Ens veurem, fent cua...

Cap comentari: