dimarts, 3 d’agost del 2010

DELICIES TURQUES 2010



Ja sóc aquí. Després del parèntesi de les vacances la música torna a sonar a Sonora.
I com és evident Turquia és la protagonista. He viscut, descobert i disfrutat un munt de música. Melòmens entranyables ens han fet girar a 33, a 45, i fins i tot a 79 revolucions per minut. Estambul és una ciutat que obre tots els sentits, i un dels més excitats, a banda és clar, de la vista, del gust, i l'olfacte, és sens dubte, l'oíde.

Müzeyyen Senar, Belkis Özener, Orhan Gencebay (l'Elvis turc que ja vam conèixer a "Cruzando el Puente", la super-estrella gai Zeki Müren, els virtuosos del saz, Asik Veysel, i Neshet Ertash, i moltes altres delicies turques han obert les nostres orelles, com deia la pel·lícula, i ens han enamorat d'aquest país, de la seva gent, i d'una ciutat tant màgica com deia la cançó d'en Marc Aryan (1966), que ens va presentar el senyor de la foto, l'Ergun Hiçyinlmaz, un gran col·leccionista que van conèixer a la seva botiga de Beyoglú, i gracies a la que he trobat la versió de la gran Kibariye.

No us la perdeu! És gegant. Millor dit, geganta!!!

3 comentaris:

Pau de Nut ha dit...

Però que bonics els doooos! Aquell senyor increíble amb discos increíbles. I si li proposem de portar nosaltres la botigaaa?? jejeee... Que bonic escoltar-te al podcast del Fora de Catàleg i què bonic poder-te veure encara que estiguem lluny, ara. No temas, Gwendolyn, ya se acerca el momento de nuestro rencuentro...

Pau de Nut ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Pau de Nut ha dit...

Por las calles de Estambul...